Populair concept: Het Lagerhuisdebat

Uw bedrijf wil veranderingen doorvoeren of een nieuw concept introduceren. U wilt voor uw gemeente of provincie een toekomstvisie ontwikkelen en daarbij hecht u belang aan de input van de burgers. Uw bedrijf heeft een nieuw communicatieplan waarbij u draagvlak nodig heeft van uw medewerkers. Het Lagerhuisdebat helpt u daarbij omdat iedereen de kans krijgt zich uit te spreken. De ervaring leert dat medewerkers, bewoners of klanten meer betrokken raken als zij ’gehoord’ worden.

Het Lagerhuisdebat is een discussieprogramma van ongeveer een uur waarin tussen de 10 en 100 personen met elkaar in debat gaan over een aantal onderwerpen. In samenwerking met u worden deze onderwerpen vooraf vertaald in prikkelende stellingen. Per stelling wordt er zes tot tien minuten gediscussieerd. Eventueel kan een Kamervoorzitter het debat beoordelen. Wie kwam er het beste uit zijn of haar woorden? Wie had er de meeste humor? Wie overtuigde de meeste mensen? Wie argumenteerde het beste?

Andere concepten gebaseerd op populaire tv-formats:

  • De Late Night Talkshow; een gesprek of debat van ongeveer een uur waarbij verschillende gasten geïnterviewd worden. 
  • De Wereld Draait Door; een gesprek of debat waarbij verschillende gasten aan tafel geïnterviewd worden. De presentator wordt in dit format  bijgestaan door een 'side-kick' oftewel tafelheer of dame.
  • Collegetour; een gesprek met één persoon van maximaal een uur waarbij de nadruk ligt op vragen uit de zaal.
  • Glazen Huis; een (lange) reeks van pitches of korte speeches achter elkaar waarbij toeschouwers de zaal in en uit kunnen lopen.
  • In de Hoofdrol; één persoon staat centraal. Belangrijke personen uit zijn of haar (zakelijke) leven passeren de revue.
  • Rondom Tien; het aanwezige publiek gaat met elkaar in een informele setting in gesprek. Het publiek zelf staat centraal.
Lenneke Hoedemaker

Presentator

Naast een universitaire opleiding heb ik een professionele achtergrond in het theater.

Meer...

Facilitator

U gaat in vergadering of een dag 'de hei op' en zoekt een onpartijdige gespreksleider.

Meer...

Debatleider

In een debat ontdekt u wat er speelt en leeft bij uw doelgroep, medewerkers, of achterban. 

Meer...

Dagvoorzitter

Als dagvoorzitter zorg ik ervoor dat er ‘lucht’ in uw congres blijft.

Meer...

Communicatie advies

In het voortraject adviseer ik over inhoud, vorm en kernboodschappen.

meer...

Contact

Heb ik uw interesse? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Naar contact

Lenneke schittert op het podium en laat anderen stralen. Ze is een intelligente, humorvolle vrouw, die in debatten snel begrijpt wat de kern is en die daar mensen onbevangen op ondervraagt. Met Lenneke als gespreksleider is een bijeenkomst niet alleen constructief, maar ook gewoon leuk.

Kathalijne Buitenweg, Tweede Kamerlid Groen Links,
voormalig Fractieleider Groen Links Europees Parlement

Lenneke is a passionate, creative and intelligent woman. Her social engagement combined with a great sense of humour makes her a perfect moderator.

Yvette Burghgraef van Eechoud, directeur Europese en Internationale zaken,
Ministerie van Economische Zaken, voormalig Ambassadeur van Nederland in Qatar

Lenneke weet kennis van de inhoud perfect te combineren met het inspelen op de gevoelens van het publiek. Daarbij vergeet zij niet om op sfeervolle wijze de structuur in vergadering te handhaven.

Gerbert Mos, CEO Finzie Hypotheken en Verzekeringen

Lenneke Hoedemaker is een groot talent. Als dagvoorzitter en presentator weet ze mensen te boeien en te raken. Lenneke heeft de bijzonder gave om naar mensen te luisteren en dit om te zetten in een mooie toevoeging aan het gesprek dat ze leidt. Haar enthousiasme en haar goede voorbereiding zorgen voor een inhoudelijk en inspirerend gesprek, seminar of presentatie. Haar gevoel voor humor speelt bij haar toegankelijkheid een grote rol.

Michael van Hoorne, Directeur Van Hoorne Entertainment

Een openbaring. Lenneke is ongelooflijk onbevangen en bespeelt met goed gevoel voor humor de zaal.

Lau Verwer, Executive Account Director AON Risico Management

Lenneke is a real joy to work with – not only does she bring a lot of energy to our public events; she is a true sparring partner in every aspect of the planning process. She is passionate about what she does - and so are we - which proves a perfect match!

Catelijne Muller, member of the European Economic and Social Committee,
Member of the EU High Level Expert Group on Artificial Intelligence