Over Lenneke

In 2006 richtte ik mijn bedrijf Lenneke Hoedemaker, Debat & Presentatie op waarbij ik mijn diensten als debatleider, facilitator, dagvoorzitter en presentator aanbied aan bedrijven, overheden, commerciële ondernemingen en non-profit organisaties. Ook bied ik mijn diensten aan als voice-over voor commercials, documentaires, reportages en als stemactrice voor het inspreken van animatiefilms. 

Sinds 2003 speel ik regelmatig in kindermuziektheater en Nederlandstalig cabaret bij van Hoorne Theaterproducties op freelance basis. Daarnaast run ik mijn eigen filmbedrijf, Phandulwazi Productions, gespecialiseerd in producties voor- en over ontwikkelingssamenwerking en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  • Studie, werkervaring, vrijwilligerswerk

Aan de Universiteit van Amsterdam heb ik Europese Studies gestudeerd. Direct na mijn studie heb ik 6 jaar in Brussel gewerkt, eerst bij de Europese Commissie op het Directoraat Generaal Ontwikkelingssamenwerking, daarna in het Europees Parlement als beleidsmedewerker van twee Europarlementariërs. Mijn werkzaamheden bestonden uit het maken en bedenken van interventies en amendementen, het geven van persvoorlichting, het schrijven van speeches, het bedenken van campagnes en het onderhouden van contacten met de achterban. 

In 2000 vertrok ik naar Zuid-Afrika om een half jaar als vrijwilliger te werken in een opvangtehuis voor straatmeisjes in Johannesburg. Aansluitend heb ik in opdracht van de Nederlandse ambassade te Pretoria videoreportages gemaakt van verschillende jeugdontwikkelingsprojecten die door de ambassade worden ondersteund. 

Terug in Nederland werkte ik als hoofd Communicatie in het management team van WPF (het huidige Rutgers). Voor deze NGO was ik verantwoordelijk voor het bedenken, opzetten en uitvoeren van communicatie- en PR campagnes, zoals Dance4Life. 

  • Nevenactiviteiten

- Secretaris Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV)

- Bestuurslid Alumni Kring Europese Studies (UvA)

- Vrijwilliger bij Habitat for Humanity; Habitat bouwt samen met lokale bevolking huizen in ontwikkelingslanden. Ik begeleid groepen Nederlandse ondernemers op bouwreis naar o.a. Zuid Afrika, Kenia, Lesotho, India, Indonesië, Cambodja, Nepal, Roemenië en Vietnam

Lenneke Hoedemaker

Presentator

Naast een universitaire opleiding heb ik een professionele achtergrond in het theater.

Meer...

Facilitator

U gaat in vergadering of een dag 'de hei op' en zoekt een onpartijdige gespreksleider.

Meer...

Debatleider

In een debat ontdekt u wat er speelt en leeft bij uw doelgroep, medewerkers, of achterban. 

Meer...

Dagvoorzitter

Als dagvoorzitter zorg ik ervoor dat er ‘lucht’ in uw congres blijft.

Meer...

Communicatie advies

In het voortraject adviseer ik over inhoud, vorm en kernboodschappen.

meer...

Contact

Heb ik uw interesse? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Naar contact

Lenneke schittert op het podium en laat anderen stralen. Ze is een intelligente, humorvolle vrouw, die in debatten snel begrijpt wat de kern is en die daar mensen onbevangen op ondervraagt. Met Lenneke als gespreksleider is een bijeenkomst niet alleen constructief, maar ook gewoon leuk.

Kathalijne Buitenweg, Tweede Kamerlid Groen Links,
voormalig Fractieleider Groen Links Europees Parlement

Lenneke is a passionate, creative and intelligent woman. Her social engagement combined with a great sense of humour makes her a perfect moderator.

Yvette Burghgraef van Eechoud, directeur Europese en Internationale zaken,
Ministerie van Economische Zaken, voormalig Ambassadeur van Nederland in Qatar

Lenneke weet kennis van de inhoud perfect te combineren met het inspelen op de gevoelens van het publiek. Daarbij vergeet zij niet om op sfeervolle wijze de structuur in vergadering te handhaven.

Gerbert Mos, CEO Finzie Hypotheken en Verzekeringen

Lenneke Hoedemaker is een groot talent. Als dagvoorzitter en presentator weet ze mensen te boeien en te raken. Lenneke heeft de bijzonder gave om naar mensen te luisteren en dit om te zetten in een mooie toevoeging aan het gesprek dat ze leidt. Haar enthousiasme en haar goede voorbereiding zorgen voor een inhoudelijk en inspirerend gesprek, seminar of presentatie. Haar gevoel voor humor speelt bij haar toegankelijkheid een grote rol.

Michael van Hoorne, Directeur Van Hoorne Entertainment

Een openbaring. Lenneke is ongelooflijk onbevangen en bespeelt met goed gevoel voor humor de zaal.

Lau Verwer, Executive Account Director AON Risico Management

Lenneke is a real joy to work with – not only does she bring a lot of energy to our public events; she is a true sparring partner in every aspect of the planning process. She is passionate about what she does - and so are we - which proves a perfect match!

Catelijne Muller, member of the European Economic and Social Committee,
Member of the EU High Level Expert Group on Artificial Intelligence